BUNKOWSKI RESIDENCE + STUDIO

BUNKOWSKI RESIDENCE + STUDIO

This home sits on the edge of the Galisteo Basin. With the big views the house needed to stretch into the landscape to make feel a part of, rather than dropped on, its environs. At the same time the wind is a constant factor in this part of New Mexico. The house was designed around a courtyard to provide protection from the winds and to extend the outdoor living season. On the edge of the Basin large portals were placed for the big views while pocketing sliding glass doors open the inside to the exterior and blurs the definition of inside and outside. Through the floor to ceiling glass the owners can see the ceiling extend and define the sense of protection in a harsh environment.

 

Project Team:

Hoopes + Associates Architects: Craig Hoopes, Andrea Caraballo

Paul Rau Interiors: Paul Rau

Serquis & Associates Landscape Architects: Solange Serquis

Prull & Associates Contractors: William Prull, Mike Weisberg

Photography By Daniel Nadelbach